Literature

BAUENTWURFSLEHRE NEUFERT PDF

Bauentwurfslehre [Ernst Neufert] on *FREE* shipping on qualifying offers. Bauentwurfslehre by Ernst Neufert, , available at Book Depository with free delivery worldwide. Buy Bauentwurfslehre: Grundlagen, Normen, Vorschriften 41st , Uberarb. Und Akt. Aufl. 2 ed. by Neufert Ernst (ISBN: ) from Amazon’s Book.

Author: Nijas Yozshukinos
Country: Belarus
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 14 August 2009
Pages: 82
PDF File Size: 18.32 Mb
ePub File Size: 10.60 Mb
ISBN: 241-7-84353-794-1
Downloads: 26690
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Fauktilar

Het boek Bauentwurfslehre van architect Ernst Neufert is een standaardwerk dat bauenturfslehre over normering en bouwplanning in de ontwerpfase van gebouwen en stedenbouw. In architectuurkringen spreekt men over de Neufert. Als docent aan de Weimarer Bauhochschule na studies aan het Bauhaus startte Ernst Neufert vanaf met het verzamelen van informatie over afmetingen van bouwelementen met het oogpunt op rationalisatie in de bouw.

Daaruit volgde vanaf de eerste publicatie. Het boekwerk bevat gedetailleerde met maten neufwrt tekeningen en verklarende teksten van bouwelementen en bouwnormen vertrekkende van de menselijke ergonomie Het is daarom een gedroomd hulpmiddel voor architectuurstudenten en architecten bij het ontwerpen en een leidraad voor stedenbouwkundige planners.

  HISTORI ISLAME PDF

De eerste uitgave dateert van van de uitgeverij Ullstein Verlag en werd daarna veelvuldig geactualiseerd. In verscheen de 40ste oplage.

Bauentwurfslehre: Grundlagen, Normen, Vorschriften

Ernst Bauentwurfzlehre verzorgde tot zelf de redactiedaarna nam zijn zoon Peter de taak over. De Bauentwurfslehre werd in 18 talen vertaald. Het boekwerk heeft een oplage van exemplaren in Duitsland en meer dan exemplaren in het buitenland. Het is daarmee het succesvolste architectuurboek aller tijden.

De maten en afmetingen in het boek zijn minimummaten. Dit kadert in de tijdsgeest van het Nieuwe Bouwen van de jaren ’30 toen sociale woningen binnen ieders bereik voor het Existenzminimum werden ontworpen.

Neufert ging in deze zeer grondig te werk. In het boek staan zelfs de afmetingen vermeld van een Vlaamse reus met opgerichte oren en diens aangepaste behuizing.

Bauentwurfslehre – Wikipedia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Overgenomen van ” https: Pagina’s die ISBN magische links gebruiken. Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

  IMANUEL GEISS ISTORIA LUMII PDF

Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.

Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 5 jan om Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie.